martes, 13 de enero de 2015

LA COMUNICACIÓ ORAL

LA COMUNICACIÓ ORAL

Concepte

La comunicació oral és aquella que es desenvolupa a través de la paraula, la més freqüent és el diàleg (conversa = comunicació). Presenta un codi (llengua especialitzada) que es pot codificar o descodificar, passa un missatge (esdeveniment o succés científic) el qual es transmetrà d'un emissor (investigador, científic, assagista, conferenciant, etc.) a un receptor (públic, lectors, auditori, etc.)



Tipus

La comunicació oral espontani o conversa : És una comunicació que no té un pla organitzatiu previ i sense cap antelació , ni els temes ni la estructures de l' temes estan fixats en un ordre .Aquest tipus de conversa es desenvolupa en forma de diàleg entre dues o més interlocutors
 
La comunicació oral planificada : és la comunicació a la qual s'atén un pla qual es fixa amb endavant el tema, l'estructura i les pautes que regiran la comunicació .segons la naturalesa d'aquesta , pot diferenciar-se en dues classes : comunicació multidireccional i comunicació unidireccional .
 
La comunicació multidireccional : és aquella que intervé diversos interlocutors . es tracta per tant , d'un diàleg en el qual els diferents participants es van alternant en els papers d'emissor i receptor . són diàlegs planificats com , l'entrevista , o l'interrogatori

La comunicació unidireccional : és aquella en la qual un únic emissor es dirigeix ​​a un conjunt d'oients . donant-los a conèixer un tema extensiu i les seves branques o una xerrada explicita . Aquesta comunicació pertany al discurs o una conferència .

Exemples: Assemblea, Conferència, Debat, Discurs, Diàleg, Entrevista, Exposició, Fòrums, Panell, Reunió, Simposi i Seminari.

No hay comentarios:

Publicar un comentario